Indický Běžec Chov

čím-vybělit-záclony Monday, 15 August 2022

Získejte iPrima bez reklam zdarma! Doplňte si svůj profil a získejte iPrima bez reklam zdarma! Doplňte si svůj profil! Stačí jen jedno kliknutí a Váš iPrima účet bude kompletní. 13. 11. 2016 – Chovatelé Stanislav Svatoň a Diana Benšová popovídají o výhodách chování kachny zvané Indický běžec Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek Vypůjčeno {[{ getBroadcasted}]} {[{ getDuration}]} {[{ getTitle}]} {[{ getEpisodeName}]} dříve než v TV {[{ item. available}]} {[{ genre}]} {[{ country}]} {[{}]} Další Návody

Indický běžec choc des titans

V jednotlivých podkapitolách této rubriky se pokusíme shrnout všechny informace, které by vám mohly pomoci v rozhodování, zda si indické běžce pořídit a nebo k tomu, aby váš chov zdárně prosperoval. Naše vědomosti i zkušenosti se neustále doplňují jak zkušenostmi z vlastního chovu, tak výměnou informací z dalšími chovateli běhounů. Proto se budeme snažit informace zde neustále aktualizovat, a to i za cenu toho, že některá naše původní tvrzení označíme za chybná, nebo dokonce špatná. Naštěstí nejsme politici, abychom nemohli přiznat, že jsme se mýlili. Proto pokud také běžce chováte a myslíte si, že můžete přispět nějakými zkušenostmi, určitě nám napište. Díky Likvidátor slimáků, kamarád a ozdoba zahrady

Ostatní krmení už není nutné, protože na vašich zahradách je schovaných dost dobrot v podobě slimáků, žížal nebo různých travin. O svou zahradu se však bát nemusíte, našlapují opravdu zlehka a rostliny je nezajímají. Nutností je i říční písek, který jim napomáhá s rozmělněním veškeré spořádané potravy. Neméně důležitý je takzvaný kachník neboli bouda pro kachny. Tu udržujeme čistou, suchou a zejména v zimním období zateplenou. Potřebuje kamarády Je to pták žijící v hejně proto ho nikdy nechovejte jednotlivě. Postačí ale i dva. Jestliže chcete kachny za účelem snášení vajec, pořiďte si kachnu a kačera. Jestliže pro vás vejce nejsou důležité, můžete chovat kachny i stejného pohlaví. U kačerů je velkou výhodou že nekdákají tolik jako kachny. Jestliže se později rozhodnete pro přikoupení ať už kachny nebo kačera nemusíte se vůbec stresovat. Indický běžec je velice mírumilovné zvíře takže další zvíře do smečky příjme okamžitě a to bez jakýchkoli problémů. Trocha kachní historie Indičtí běžci jsou v Evropě známí už od 19. století.

Indický běžec chou rouge

Někdo by se mohl domnívat, že se jedná o nějakého vrcholového sportovce z Indie, ale tak tomu opravdu není. Zde je řeč o druhu kachny divoké, která se v dnešní době chová hlavně kuli vejcím a hubení slimáků. Tato kachna je štíhlé postavy s dlouhým a štíhlím trupem. Hlavu má dlouhou a úzkou a zobák klínovitý. Barva kachen je opravdu různá, k vidění můžou být kachny černé, hnědé, bílé, modré, nebo pstruhové. Jejich váha se pohybuje okolo 2 kg. Někteří jedinci se dožívají až neuvěřitelných dvaceti let. Chov Chov není tak náročný jak se může z počátku zdát, běžec se však nejmenuje pro nic za nic, proto mu dopřejte opravdu velký travnatý výběh. Jako každá kachna miluje vodu tudíž je za potřebí pořízení alespoň malé vaničky nebo jakékoli nádoby kde se mohou kachny cachtat. Jelikož je kachna celkem nečistotné zvíře vodu v nádobě musíme měnit a to každý den. Jako potravu volte různé krmné směsi dělené pouze dle stáří kachny. Tyto směsi podáváme kachnám ráno. Ve večerních hodinách krmíme ječmenem nebo pšenicí.

  • Indický běžec choc des photos
  • Biozahrada • Indický běžec - Aneb, jak nám došli slimáci. : Chov zvířat
  • Mazlíčci - Ptáci: Kachna indický běžec: Chov pro začátečníky
  • Indický běžec chou vert
  • Chov indických běžců | Drůbež | Články - ChovZvířat.cz
  • Indický běžec chovatel
  • Indický běžec chou chinois

Indický běžec cho thuê

Stavba líhně za minimum peněz 11. 04. 2012 19:50 Líheň - jak jí vyrobit "Chtělo by to líheň" znělo mi hlavou jednoho chladného jarního rána. Kačenky se pomalu chystaly snášet první vajíčka a tak bylo třeba situaci řešit. Požadavky byly jasné. Nemám na to moc peněz a spěchá to. Také počítám do budoucna s tím, že budu líhnout třeba i pro známé, takže velká kapacita je dalším kritériem. Dva večery na internetu sbíráním informací o tom co taková líheň má dělat, jak to má dělat a co dělat rozhodně nemá. Rozhodl jsem se pro variantu s... Napište nám o svých zkušenostech s chovem indických běžců 05. 02. 2011 10:59 Pokud máte trochu času napište nám krátký článek o svých zkušenostech s chovem těchto kachen. Pokud budete souhlasit, tak ho rádi zveřejníme na těchto stránkách. Můžete přidat i nějaké fotografie. Kontakt (zde) Běžci a zima - článek dodaný chovatelem 05. 2011 10:18 Indický běžec hůře snáší zimní období. Při teplotě pod –5 0C je lépe kachny vůbec nepouštět ven z kachníku, neboť při silných nebo dlouhodobých mrazech běžci trpí prochládáním běháků a jejich následnými záněty.

Indický běžec - Mazličkoviny

I když se všude doporučuje chovat kachny obecně v kmenech jeden kačer a dvě až tři kachny, u běžců to vidím jako problém. Pokud jsou totiž kachny dvě, lezou si při snášení do hnízd a jedna snáší vejce přes druhou, kradou si vejce a podobně. Pak jsou v hnízdech různě stará vejce a nakonec se vylíhne jedno nebo dvě kachňata z 20 vajec. V hobby chovu indické běžce můžeme samozřejmě bez problémů chovat ve společnosti slepic, třeba zdrobnělých wyandotek, hus a další drůbeže. Myslím tím ve společném výběhu, ale NE ve společném obydlí. Slepice často trpí zevními parazity a ti běžcům mohou velmi ublížit a je těžké se jich na běžcích zbavit. Navíc jsou běžci taková "prasátka" a ze společného obydlí by se stal rybník. Vejce, která snesou, lze po tepelné úpravě bez problémů konzumovat. Jsou ceněná pro své velké žloutky zejména při vaření.

Krom toho nám chodily sbírat vejce kuny. A to i pod kachnou, která zasedla na snůšku. Všechna vejce jim vytahala kuna z hnízda. Sezení běžců je možné, ale bacha na kuny a jiné zloděje! Osobně chovám běžce přes zimu volně (s nočním zavíráním) a pokud klesne teplota pod -10 st. C, nechávám je zavřené i přes den, aby jim neomrzly plovací blány na nohou. V přírodě by při takové teplotě byly u tekoucích vod, kde voda má okolo nuly. A jsme u chovatelského zařízení. To má u mě podobu zděného bývalého chlívka pro kozu, později dřevníku, který jsem běžcům s láskou věnoval. Zde teplota při zmíněných -10C občas klesne pod nulu. Jinak literatura doporučuje krytý prostor, kam nezavane sníh, především vystlat tepelně izolační vrstvou např. slámy, aby nohy kaček nebyly ve styku s ledově studeným podkladem. Jinak tyto teploty zvládnou bez problému. Nakonec bych chtěl varovat: pokud vám prostor nedovolí více, než dvě kachny, volte stejné pohlaví, optimální je jeden kačer na tři kachny. Poměr 1:2 je ještě únosný.

Indický běžec - YouTube

Indický běžec - YouTube

Jak chovat indického běžce | Jak snadno vyzrát nad slimáky. Pokud Vás trápí zahrada plná slimáků a už Vás nebaví zkoušet další zaručené způsoby, jak se jich zbavit, které však přece jen vyžadují nějaký ten čas a občas ani nejste s jejich výsledkem spokojeni, máme pro Vás tip. Co si takhle pořídit indické běžce, jejichž přirozenou potravu tvoří právě slimáci? V následujících odstavcích naleznete pár rad, jak běžce indického chovat a vyzrát tak snadno nad slimáky. Chov indického běžce navíc není nijak náročný. Co je potřeba Viz další kroky Indický běžec patří mezi velmi odolné druhy kachen, které se dají snadno chovat i v našich klimatických podmínkách. Tyto kachny vyžadují dostatečně velký výběh (pro jeden pár je potřebná travnatá plocha o rozloze zhruba 700 m 2 s dostatečným zastíněním), v němž se mohou pohybovat pouze běžci, ale nevadí jim ani společnost jiných druhů drůbeže. Indický běžec je společenský pták, proto se zásadně nechová osamocený jedinec. Další nezbytnou podmínkou pro chov indického běžce je (byť malá) vodní nádrž – postačí větší lavor nebo jiná nádoba naplněná vodou, ale nabídněte jim ke koupání, zapíjení slimáků a dalším činnostem klidně zahradní jezírko.

Chov indických běžců zažil v posledních letech velký početní boom. Tyto kachny s tučňákovitým postojem, si získaly oblibu především u zahrádkářů, díky vytříbené schopnosti lovit slimáky. Navíc se s nimi díky jejich temperamentnímu chování rozhodně nebudete nudit. To vše mělo za následek, že poptávka po těchto kachnách byla v některých letech vyšší než nabídka. Přesto, že nejsou běžci nikterak těžcí, je jejich osvalení bohaté a maso velice jemné, lahodné a chutné. Kolébkou chovu indických běžců je jihovýchodní Asie, kde jsou tyto kachny drženy především pro produkci vajec. V evropských státech patří mezi hlavní cíle výstavy a již zmíněná pomoc zahrádkářům. Dostanou-li indičtí běžci možnost výběru mezi rostlinným a živočišným krmivem, dávají jasně přednost živočišné složce. Indický běžec Po dobu čtyř tisíciletí se v jižní a jihovýchodní Asii, jak dokazují rytiny ve skálách na ostrově Jáva, vyvíjela, pravděpodobně pod lidským vlivem, zcela... Zobrazit více informací Za vznikem indických běžců stála vzrůstající poptávka po mrštné, plodné a výborně osvalené kachně s chutným masem.

  1. Kvalitní zelený čaj
  2. Nepřítel před branami online
  3. Elektrický zubní kartáček se sprchou
  4. Rozmezí mezi očkováním
  5. Hotel sladovna černá hora
  6. Kovová nástěnka na fotky 4
  7. Chladící sprej pro sportovce
  8. Na poříčí praha
  9. Moje mnd prihlaseni na
  10. Oční stíny naked
  11. Česká národní banka mince novi