Tři Grácie Lednice / Tři Grácie - Lednice - České Dědictví Unesco

trojklanný-nerv-léčba Sunday, 7 August 2022

Sousoší před kolonádou je dílem sochaře Johanna Martina Fischera z roku 1799 a původně bylo umístěno v zámeckých zahradách v Lednici. Autorem sochařské výzdoby v kolonádě je Josef Klieber. [2] Počátkem 21. století byla provedena celková rekonstrukce objektu. [1] Popis Chrámek Tří grácií tvoří podkovovitá kolonáda dvanácti jónskými sloupy, kterou uzavírají dvě průčelí, tvořená dvěma symetrickými arkádami s dórskými hlavicemi, k nimž vede pět schodištních stupňů. V zadní stěně ochozu je v pravoúhlých výklencích umístěno deset alegorických soch klasického umění a věd. [1] [3] K zadní stěně je z jižní strany přistavěna obdélná budova se třemi okny (jedno francouzské a dvě obdélná). Před ní je předsazena trojdílná arkáda, tvořená toskánskými sloupy, vysazená na soklu, opatřeném šesti schodištními stupni, který tvoří loggii. Francouzským oknem se vchází do místnosti s mozaikovou kamennou podlahou a iluzivní výmalbou. [1] Ze společenského sálu je možné pozorovat Rybniční zámeček na protějším břehu rybníka a sousoší Tří Grácií před kolonádou.

Zámek Chrám Tří Grácií, Lednicko-valtický areál

Tři Grácie, zdroj: České dědictví UNESCO Tři Grácie, zdroj: Vít Pechanec Tři Grácie, zdroj: Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava Klasicistní salet z dílny Jana Karla Engela. Tvoří ho půlkruhový ochoz, v jehož ose je umístěno sousoší Tří grácií. Web:... GPS: 48°46'29. 39"N 16°47'48. 5"E 180 m nad mořem

První drží helmu bohyně války, moudrosti i řemesel Minervy, druhá křídlo Merkura, boha obchodu a obchodních styků, třetí myrtu, symbol reka Persea. [4] Galerie [ editovat | editovat zdroj] Odkazy [ editovat | editovat zdroj] Reference [ editovat | editovat zdroj] Externí odkazy [ editovat | editovat zdroj] Obrázky, zvuky či videa k tématu Tři Grácie na Wikimedia Commons

Tři Grácie, Lednicko-valtický areál - Život na cestách

Udává se ale, že ve skutečnosti sousoší nezobrazuje Tři Grácie, ale trio antických bohyní: Athénu, Artemis a Afroditu. Sousoší původně stávalo v lednickém zámeckém parku, ke kolonádě bylo přemístěno hned po jejím dostavení v roce 1825. Zobrazení na mapě: Tipy v okolí: Pálava kraj úrodných vinic a skalních stepí — Nejteplejší a nejsušší oblast České republiky. Místní krajinu tvoří úrodná pole a vinice, bělostné vápencové skály, dubové háje, skalní stepi a lesostepi s neobyčejně bohatou teplomilnou flórou a faunou. Chráněná krajinná oblast a památka UNESCO. Lednicko-valtický areál zahrada Evropy — Krajina rozlehlých zámeckých zahrad, upravovaných záhonů s květinovými koberci, krásných lesů, vinic a rybníků. Území prostupují četné historické stavby, jako jsou lovecké zámečky, chrámy, kolonády a další architektonické skvosty. Památka UNESCO. Pohansko archeologická památková rezervace a největší obora v ČR — Unikátní lužní krajina v jihovýchodním cípu Lednicko-valtického areálu. Lužní lesy zde prostupují četné vodní kanály, slepá ramena a rozlehlé louky se staletými duby.

Tři Grácie (Lednicko-valtický areál) - Kultura.cz

Počátkem 9. století zde vzniklo největší středověké hradiště ve střední Evropě. Děvín-Kotel-Soutěska dokonalá iluze prosluněného Středomoří — Nejkrásnější a nejvzácnější stepní oblast v ČR. Zdejší vápencová bradla, zříceniny hradů, horko, vinice i přilehlé "moravské moře" vytvářejí dokonalou iluzi prosluněného Středomoří. Zámek Lednice přepychové letní sídlo Lichtenštejnů — Zámek patří k nejnavštěvovanějším památkám na Moravě. Sloužil jako majestátní a honosné letní sídlo rodu Lichtenštejnů. Zámek Valtice monumentální rezidence a rodové sídlo Lichtenštejnů — Původně hrad, založený již ve 12. stol., později knížecí rezidence a rodové sídlo Lichtenštejnů v hlavním městě vína, Valticích na Moravě. Vnitřní expozice znázorňuje život bohaté šlechty. V zámeckých sklepích sídlí degustační expozice Salon vín ČR. Minaret působivá rozhledna Lednicko-valtického areálu — Nejstarší romantická stavba Lednicko-valtického areálu a vůbec nejvyšší stavba tohoto druhu v neislámských zemích. Pro návštěvníky jsou zpřístupněny tři vyhlídkové ochozy s nádherným výhledem na lednický park, Pálavu a Bílé Karpaty.

Chrám tří Grácií - Lednicko-valtický areál

Další zcela určitě zajímavou památkou Lednicko-valtického areálu je Chrám tří Grácií. Najdete jej na červené turistické trase mezi Valticemi a Lednicí. Oficiálně patří tato stavba do katastrálního území Charvatská Nová Ves, tedy k jedné z městských částí Břeclavi. Zvětšit mapu Dá se sem pohodlně dostat jak pěšky, tak na kole a dokonce i autem. Při jízdě na kole z Břeclavi směrem od sídliště Na Valtické si zde můžete udělat další zastávku po návštěvě kaple Sv. Huberta. Tři Grácie se nacházejí přibližně 5 km od Valtic, necelé 2 km od Hlohovce a jen pár stovek metrů od Nového Dvoru. Autem ve směru Lednice – Valtice odbočíte z hlavní silnice přibližně v polovině cesty vlevo – přímo u odbočky na Hlohovec. Obecné informace o gráciích z Wikipedie: Charitky (v římské mytologii Grácie z latinského Gratiae) byly v řecké mytologii dcery nejvyššího boha Dia a Ókeanovny Eurynomé (podle jiné verze dcery boha slunce Hélia a najády Aigly). Byly to bohyně půvabu a krásy. Byly tři: Aglaia byla nejmladší, nazývána "Skvělá" nebo "Zářící krásou".

For faster navigation, this Iframe is preloading the Wikiwand page for Tři Grácie (Lednicko-valtický areál). Connected to: {{}} Z Wikipedie, otevřené encyklopedie Tři Grácie Základní informace Sloh klasicistní architektura Poloha Adresa Charvátská Nová Ves, Česko Ulice Lednická Souřadnice 48°46′29, 28″ s. š., 16°47′48, 48″ v. d. Další informace Rejstříkové číslo památky 20010/7-1281 ( Pk • MIS • Sez • Obr • WD) multimediální obsah na Commons Některá data mohou pocházet z datové položky. Tři Grácie (také Chrám Tří Grácií) je kryté sloupořadí v Lednicko-valtickém areálu, před kterým stojí sousoší, pro které se vžil název Tři Grácie. Letohrádek z první čtvrtiny 19. století stojí v katastrálním území Charvátská Nová Ves na jižním břehu Prostředního rybníka. Je chráněn jako kulturní památka České republiky. [1] Historie Letohrádek byl vybudován za vlády knížete Jana I. z Lichtenštejna v letech 1824–1825. Neoklasicistní stavba, která v sobě slučovala funkci obydlí personálu s letohrádkem, je dílem Franze Josefa Engela.

Pizzerie Tři Grácie - Valtice | Česká kuchyně blízko mě | Zamluvit nyní

Zajímavé je to, že se ve skutečnosti nejedná o žádné grácie. Sousoší totiž zobrazuje trio antických bohyní se stejným počátečním písmenem: Athénu (bohyně moudrosti a války), Afroditu (bohyně lásky a krásy) a Artemis (bohyně lovu). Sousoší, které dalo stavbě jméno, zaujme na první pohled. Tyto neoděné řecké krasavice, umístěném na podstavci v pomyslném středu parkově upraveného pozemku, mají krásný úsměv a zajímavě baculaté postavičky. V dnešní době by asi na módních přehlídkách neuspěly, ale na daném místě si lze jen stěží představit nějaké vyzáblé modelky. Autorem tohoto pozoruhodného díla je sochař Martin (Leopold) Fischer, který vytesal sousoší z jediného kusu kamene. Původně zdobilo zámecký park v Lednici. Až posléze jim bylo vystavěno samostatné důstojné sídlo. Kdo toto místo navštíví, určitě nebude zklamán a bude se mít na co dívat a co obdivovat. Interiér je sice pro běžné smrtelníky nepřístupný. Kdo však má rád výborné víno od firmy VINSELEKT MICHLOVSKÝ a. s., může za správné konstelace hvězd při konzumaci báječných uměleckých skvostů z dílny manželů Michlovských objevit nejenom magickou krásu vína, ale i vnitřních prostor klasicistní kolonády a v jejích útrobách spatřit nevelký sál s krásnou mozaikovou podlahou.

  1. Tři Grácie (Lednicko-valtický areál) – Wikipedie
  2. Pračka plněná vrchem
  3. Jak jsem poznal vaši matku kdo je matka
  4. Tři Grácie v Lednicko - valtickém areálu - jansirina.cz
  5. Slunecna 143 přehraj to
  6. Chrám tří Grácií - Lednicko-valtický areál

Chrám Tří Grácií | Jižní Morava

Fotografie (2) • Foto: Bubinga Jednoho krásného dne jsme vyhledali jedno velice zajímavé místo. Jeho jméno zní Chrám Tří Grácií a nachází se přibližně na půli cesty mezi městy Valtice a Lednice, necelý kilometr od Lednických rybníků. Je součástí Lednicko - valtického areálu a leží na červené turistické trase, která spojuje výše uvedená města. Z obou míst je cíl výletu dosažitelný pěšky nebo na kole. Při návštěvě tohoto místa si člověk připadá jako v předminulém století. Má totiž před sebou chrám, který byl v letech 1824–1825 vystavěn nedaleko jižního břehu Prostředního rybníka do polokruhu na dvanácti jónských sloupech. Ve stěně je rovněž tucet výklenků, v nichž bydlí alegorické sochy klasického umění a věd od Josefa Kliebera. Projekt vypracoval ředitel Lichtensteinské stavební kanceláře architekt Jan Karel Engel a realizaci pro knížete Jana I. Josefa provedl valtický lichtenštejnský stavitel Josef Poppelack. Objekt empírového zámečku hlídají Tři Grácie, které se otáčí směrem k třpytivé hladině rybníka, přičemž za zády mají velkolepou klasicistní budovu.

Červená cykloturistická stezka mezi Lednicí a Valticemi (č. 5045) Chrám Tří Grácií leží na červené turistické trase, která spojuje Lednici s Valticemi Interiér je veřejnosti nepřístupný. Empírový zámeček navrl lichnštejnský stavební ředitel Jan Karel Engel a mramorem a mozaikou jej vyzdobili bratři Martinettiové v letech 1824-1825. Půlkrohová stavba má 12 jónských sloupů a obklopuje sousoší tří řeckých bohyň, které z jednoho balvanu vytesal Martin Fisher. Klieberovy sochy ve výklencích představují jednotlivé vědní a umělecké obory. Zezadu je k chrámu přistavěn sál s toskánskou lodžií. Chrám Tři Grácie je situován v krásném prostředí Lednicko-valtického areálu, zapsaném na Seznamu světového kulturního s přírodního dědictví UNESCO. Datum vložení: 24. 8. 2021 10:36 Datum poslední aktualizace: 30. 2021 14:54

  1. Pánský svatební oblek
  2. Dr max doprava zdarma
  3. Děrovačka na papír srdce 4
  4. Přivodni hadice k prace program
  5. Knihy o vesmíru free
  6. Barvy a laky hostivař
  7. Vinylová podlaha výprodej
  8. Elektrická pečící pánev tefal canada
  9. Dvojhlavý sval stehenní bolest kolene
  10. Citáty o dust 514
  11. Spodní prádlo beckham
  12. Čína z vepřového masala
  13. Až na měsíc instrumental christmas
  14. Práce hrušovany nad jevišovkou aranžer
  15. Koupelna sprchový kout a vana
  16. Brigáda škola v přírodě
  17. Body se jménem
  18. Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou
  19. Víkendové brigády brno
  20. Bílé vánoce lucie bílé 2018