Kostel Sv Petra Na Poříčí - Noc Kostelů - Praha 1 - Nové Město, Kostel Sv. Petra Na Poříčí

yvetta-simonová-syn Sunday, 7 August 2022

Adventní roráty - Štědrý den - kostel sv. Petra Na Poříčí - YouTube

Kostel sv. Petra na Poříčí | Praha 1

prop-cs: strany 29 (xsd:integer) 153 (xsd:integer) prop-cs: stát Česko prop-cs: státPodcelek dbpedia-cs:Praha dbpedia-cs:Praha_1 prop-cs: státPodcelek1Název dbpedia-cs:Kraje_v_Česku prop-cs: státPodcelek2Název dbpedia-cs:Části_Prahy prop-cs: svazek 2 (xsd:integer) II prop-cs: titul farní kostel Posvátná místa král. hl. města Prahy Umělecké památky Prahy - Nové Město, Vyšehrad, Vinohrady prop-cs: typKapitoly - kapitola prop-cs: url prop-cs: urlKapitoly prop-cs: velikostObrázku 280 (xsd:integer) prop-cs: vikariát dbpedia-cs:První_pražský_vikariát prop-cs: vydavatel Academia Dědictví sv. Jana Nepomuckého prop-cs: vydání 1 (xsd:integer) prop-cs: vysvěcení 13 (xsd:integer) prop-cs: web prop-cs: wikiPageUsesTemplate dbpedia-cs:Šablona:Citace_monografie dbpedia-cs:Šablona:Commonscat dbpedia-cs:Šablona:Infobox_-_kostel dbpedia-cs:Šablona:Podrobně dbpedia-cs:Šablona:Portály prop-cs: zeměpisnáDélka 14. 424408 (xsd:double) prop-cs: zeměpisnáŠířka 50.

Kostel sv. Petra :: Kostel sv. Petra Na Poříčí

dbpedia-cs:Rytířský_řád_křižovníků_s_červenou_hvězdou dbpedia-cs:Sasové dbpedia-cs:Schwarzenberský_palác_v_Praze dbpedia-cs:Sgrafito dbpedia-cs:Třicetiletá_válka dbpedia-cs:Vladislav_Jindřich dbpedia-cs:Vratislav_I.

  • Poříčí nad Sázavou - Kostel sv. Petra a Pavla - AKI models
  • 16. základní škola a mateřská škola Plzeň, Americká třída 30 – Seznamškol.cz
  • Dopolední kurz kresby a malby
  • Rozdíl mezi procesním právem a hmotným právem
  • Kostel svatého Petra (Poříčí nad Sázavou) – Wikipedie
  • Jakou podestýlku pro králíka
  • Problémy s tenkým střevem
  • Dřezová baterie grohe.com
  • Nejlepší wellness hotely v čr price
  • Rozpočtový program zdarma film
  • To máme mládež youtube with this free
čím se živí šneci

Poříčí nad Sázavou - Kostel sv. Petra a Pavla - AKI models

kostel sv petra na poříčí

Návaznost na dopravu: tram 3, 8, 14, 24, 52 - zastávka Bílá labuť tram 14 - zastávka Těšnov bus 194, 207, 509 - zastávka Bílá labuť bus 194 - Petrské náměstí metro (B, C) - stanice Florenc Kostel sv. Petra byl postaven ve druhé polovině 12. století jako románská bazilika s dodnes dochovaným, goticky přestavěným dvouvěžovým průčelím. Chrám původně sloužil jako farní kostel zaniklé osady Poříčí. Okolo r. 1200 byl ke kostelu uveden řád německých rytířů, který zde založil své sídlo a špitál. Královna Konstancie Uherská o něco později vykoupila nemovitosti a polnosti a darovala je nově se konstitujícímu českému rytířskému řádu křižovníků s červenou hvězdou, který založila její dcera Anežka. Kostel se dočkal několika gotických přestaveb a na začátku 14. století zde byla postavena farní škola. V období husitství zavedl křižovnický farář Mikuláš unikátní způsob svatého přijímání, když kromě katolického přijímání u hlavního oltáře probíhalo i přijímání pod obojí u oltářů bočních. V roce 1419 byli křižovníci z kostela vyhnáni a nahrazeni kališnickými knězi.

Renesančně upravován. V letech 1717-22 zbarokizován, roku 1787 zrušen, 1790 obnoven a v letech 1914-15 regotizován. Kostel Panny Marie na Slovanech Kostel Panny Marie, svatého Jeronýma, Cyrila a Metoděje, Vojtěcha a Prokopa je gotický klášterní kostel založený roku 1348, svěcený roku 1372. Barokní úpravy v 17. Po těžkém náletu v únoru 1945 byl kostel rekonstruován do gotického stavu v 50. a 60. letech 20. Rekonstrukce završena v roce 1967 dvoujehlanem nového štítu, který nahradil novogotické kostelní věže. Kostel Panny Marie u alžbětinek Vrcholně barokní novostavba z let 1724-25 podle projektu Kiliána Ignáce Dientzenhofera, v roce 1761 rozšířeno Josefem Ignácem Juschkou o kapli svaté Tekly. Kostel je součástí konventu alžbětinek. Kostel Panny Marie Sněžné Torzo někdejšího největšího, ale nedokončeného novoměstského trojlodního chrámu. Založeno pro klášter karmelitánů v roce 1347. Kostel svatého Petra na Poříčí V jádře románská bazilika z poloviny 12. Regotizován v letech 1876-85 a 1913-14.