Edukační Programy Pro Děti – Edukační Programy Pro Školy | Národní Technické Muzeum

akční-letenky-do-lisabonu Sunday, 7 August 2022

Edukační programy ZOO Sedlec Vzdělávání široké veřejnosti v otázkách ochrany přírody a šíření zásad trvale udržitelného rozvoje je jednou z hlavních funkcí zoologických zahrad. Chcete vidět nejen exotická zvířata, ale i zvířata chovaná na venkovských dvorcích nebo ryby žijící v našich řekách a rybnících, dozvědět se o nich více, můžete využít naše programy v zoo a shlédnout vzdělávací tabule umístěné v areálu A. V roce 2021 jsme založili včelstvo a se životem včely medonosné se můžete seznámit na informačních panelech v areálu B. V průběhu sezóny nabízíme výukové programy pro všechny typy škol, ty mohou doplnit a rozšířit hodiny prvouky, přírodopisu, environmentální výchovy, biologie, zeměpisu nebo obohatit náplň přírodovědně nebo chovatelsky zaměřených kroužků a seminářů. Programy jsou přizpůsobeny věku a zájmu dětí. Pro MŠ v blízkém okolí nabízíme možnost návštěvy některých zvířat s chovatelem přímo ve školce – morčata, plazi… Připravujeme programy pro speciální školy, stacionáře, pro seniory a rodiny.

  1. Edukaní programy pro děti 2020
  2. Programy pro školy, školky a školní výlety - Filmový uzel Zlín

Edukaní programy pro děti 2020

Edita Vaníčková Makosová Cena programu: 20, - Kč /dítě + pedagogové školky zdarma "Klíč ke čtenářskému deníku" Edukační program je zaměřen na rozvoj čtenářské gramotnosti. Žáci se seznámí s krátkým uceleným textem současné tvorby pro děti z fondu Sukovy studijní knihovny, přiměřeným věku a čtenářské úrovni. Po společné četbě žáci rekapitulují obsah textu, rozlišují podstatné a okrajové informace. Pracovní list v podobě čtenářského deníku, který dostanou v knihovně k dispozici, jim napomáhá zaznamenat čtenářský zážitek a příběh reprodukovat. Čtenářský deník je koncipován tak, aby podněcoval tvořivé myšlení a logické uvažování. Cílová skupina: 1. stupeň ZŠ, doporučeno pro 2. – 3. třídu Délka programu: 90 minut Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace, komunikační a slohová výchova Výstupy: Žák na základě pozitivního čtenářského zážitku rozvíjí své kompetence k učení a kompetence komunikativní, žák získává pozitivní vztah k aktivní četbě, učí se přečtený text analyzovat a kreativně reprodukovat.

Součástí programu je také výroba malého suvenýru. cena: 100 Kč/dítě, Po stopách nosa Ve třetím programu s dětmi vytvoříme pátrací tým a vypravíme se po stopách nosa do hlubokého lesa. Lojzíkovi pomůžeme najít ztraceného kamaráda, zjistíme, jaká zvířátka v lese žijí a naučíme Čepeřáka skákat. Workshop animace Workshop ve výtvarné dílně pod vedením zkušených lektorů. Žáci se rozdělí do skupin a v rámci týmové spolupráce vymyslí scénář filmu, vyrobí vlastní scénu, postavy a především krátký animovaný snímek technikou stop-motion animace za použití profesionálního animačního softwaru Dragonframe. délka: cca 2, 5 hodiny je možno spojit i s obědem přímo ve Filmovém uzlu kapacita: 1 třída (max. 30 žáků) případně kombinace: jedna třída animuje, druhá mezitím absolvuje komentovanou prohlídku expozic Filmového uzlu a následně se vystřídají Tip: Spojte animační workshopy tematicky s projektem a výukou ve škole. Stanovte žákům jednotné téma, které vám bude zapadat do učebních osnov. Scénáře k filmům si můžete připravit již ve škole, žáci tak budou mít během workshopu více času na samotnou animaci.

Přepínač jazyka CZ EN Přihlásit se Search close Hlavní navigace Úvod Aktuality Archiv článků a aktualit Fakulta O fakultě Kolegium děkana Akademický senát Vědecká rada Ústavy a kliniky Účelová zařízení fakulty Pracoviště děkanátu Studentské spolky Fakultní aplikace Významné publikace Reklamní předměty Tisk, média a veřejnost Úřední deska Volné pracovní pozice Uchazeči Proč 2. lékařská fakulta? Naše programy Přijímací řízení Videochaty se studenty Den otevřených dveří Modelové otázky z přijímacích testů Přípravný kurz Podmínky přestupu Často kladené otázky (FAQ) Studium Harmonogram akademického roku Průvodce prvním ročníkem Všeobecného lékařství Distanční výuka Studijní aplikace (SIS, zápisy, anketa... ) Formuláře Rozvrhy Povinné předměty Volitelné předměty Zkoušky (termíny, přihlašování) Knihovna (ÚVI) Podpora výuky (el. zdroje, simulační modely) Kreditní systém Informace pro studenty posledních ročníků Studijní plány a akreditace Univerzita třetího věku (U3V) Absolventi Studenti se speciálními potřebami Ombudsman Ph.

Mezi 200 prezentovanými předměty je několik unikátů: sextant Josta Bürgiho a teodolit Heinricha Stolle z doby Rudolfa II., zrcadlový sextant z majetku Napoleona I. nebo náš nejvýznamnější astronomicko-geodetický přístroj 20. století – cirkumzenitál. Edukační program ve výstavě je připraven především žáky II. stupně ZŠ a studenty SŠ. Připraveny jsou dva programy: Astronomická měření a Terestrická (pozemní) měření. Většinu našich programů jsme schopni po předchozím objednání přizpůsobit potřebám žáků s různým postižením, týka se i žáku se speciálními vzdelávacími potrebami. Neváhejte nám napsat:. Bezbariérový vstup do muzea se nachází dole vpravo od schodiště k hlavnímu vstupu do budovy muzea. Další praktické informace o přístupnosti budovy muzea se dočtete například v dubnovém vydání časopisu Můžeš. Rezervace workshopů Na tomto místě si můžete objednat workshop, nebo zkontrolovat obsazenost termínu. Jednoduše si vyberete z programové nabídky a zvolíte začátek workshopu. Workshop je možné rezervovat nejméně sedm dní před konáním.

Programy pro školy, školky a školní výlety - Filmový uzel Zlín

  1. Edukační program pro děti | 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy
  2. Edukační programy pro děti zdarma
  3. Nabídka edukačních programů pro školy - Archeopark Pavlov

Studenti získají orientaci nejen ve službách poskytovaných naší knihovnou (fondy knihovny, služby MVS, rešerše) ale i volně dostupnými domácími i zahraničními zdroji (Open Access, souborné katalogy, discovery systémy, citační rejstříky). Studenti získají povědomí o etickém nakládání s informacemi ve vědecké práci a o správném citování informačních zdrojů. V rámci lekce nabízíme exkurzi prostor Pedagogické knihovny, během níž získají studenti povědomí o službách knihovny a studoven. Cílová skupina: studenti 1. ročníků VŠ a VOŠ pedagogického zaměření a příbuzných oborů Vzdělávací oblast: Úvod do studia Výstupy: Studenti se seznámí s nejnovějšími trendy a službami ve zpracování a poskytování informací. Osvojí si postupy získávání a zpracovávání informací a etického použití. Dokáží se orientovat v nabídce producentů informací. Počet studentů: max. 50 Cena programu – 20, - Kč/ student + pedagogický doprovod zdarma

V době prázdnin plánujeme fotosoutěže, o kterých informujeme na našich fcb stránkách. Jsme zapojeni stále i v programu: CCCP – Program na ochranu kambodžských krokodýlů siamských a naše vzdělávací programy v teráriu zaměřujeme na ně a další plazy a obojživelníky, se kterými se mohou u nás návštěvníci setkat. Nabízené výukové programy: Výukové a vzdělávací programy navazují na připravené programy, které jsme díky pandemii nemohli realizovat v loňském roce, některé z loňského roku jsme zařadili opět do naší nabídky. Zoologické zahrada nabízí i program pro děti s hendikepem. Prostory ZOO jsou bezbariérové. Nabízíme programy pro skupiny se speciálními potřebami, jako jsou handicapované děti i dospělí, nevidomí, obyvatelé domovů pro seniory. Ukázku kontaktních druhů zvířat nebo programy připravené na zakázku.