Struktura Literárního Díla | Struktura Literárního Dita Von

má-cenu-jít-spát-na-hodinu Sunday, 7 August 2022

Z Vždy Nahoře každé literární dílo působí na čtenáře jako celek, skládá se však z několika vrstev ( plánů): Vrstva jazyková v um. díle se jazyk uplatňuje jinak než při předávání praktických informací -> spisovatel si vybírá jazykové prostředky (slova, typy vět aj. ) tak, aby vyvolávaly estetický účinek jaz.

  1. Struktura literárního dita von
  2. Struktura literárního día mundial
  3. STRUKTURA DÍLA A JAZYKOVÉ PROSTŘEDKY, CJ - Český jazyk - - unium.cz
  4. Struktura literárního dilantin

Struktura literárního dita von

Struktura literárního día mundial

struktura literárního dilantin

STRUKTURA DÍLA A JAZYKOVÉ PROSTŘEDKY, CJ - Český jazyk - - unium.cz

  • Spalování tuků a tepová frekvence
  • Zápisky – literatura | Milujeme češtinu
  • Velkaencyklopedie - Vše, co potřebujete do školy - Literatura - Teorie - Struktura literárního díla
  • Volná místa ústí nad labem
  • Brigáda televizní porady
  • Krabice na svatební přání youtube
  • Zápisky ze sexty - Rozbory - Struktura literárního díla

Struktura literárního dilantin

Pro úspěšnou realizaci platby je nutné mít aktivní službu "M-platba". Služba je většinou aktivní automaticky, takže není třeba nejdřív nic aktivovat.

Přijdu v pět (hodin) Kaligram – báseň, jejíž písmena a slova jsou uspořádána do obrazce Metafora – přirovnání Metonymie – záměna (četl Jiráska) Oxymorón – nelogické spojení (černé světlo) Pleonasmus – zbytečné zdůraznění informace (slyšet ušima) Personifikace – zosobnění Literární druhy Epika – vychází z děje, vypráví příběh s postavami, prostředím, většinou je psána v próze. Lyrika – typická pro poezii, vyjadřuje dojmy, city, snaží se zachytit skutečnost v jedinečném okamžiku, tato díla mohou obsahovat epické prvky – náznak děje, postavy. Drama – založeno na ději, odvíjí se prostřednictvím přímé řeči – dialog i monolog, dramatická díla předpokládají uvedení na scéně, někdy je děj zarámován prologem a epilogem prolog naznačuje děj epilog vyjadřuje jeho smysl Literární formy Poezie – Píseň nebo báseň Verš – jeden řádek básně Sloka – logické seskupení veršů Refrén – opakovaná část písně nebo básně Rým – zvuková shoda na konci veršů Ø Střídavý A B A B Ø Sdružený A A B B Ø Obkročný A B B A Ø Přerývavý A B C A Próza Běžná přirozená forma psaného textu Stavební jednotky – slovo, věta, odstavec, kapitola díl, kniha, cyklus

struktura literarniho dila