Jak Dělá Žirafa - Jak Dělají Žirafy? &Ndash; Zoo Magazín

pléd-přes-ramena Sunday, 7 August 2022
Kromě maskování mohou skvrny sloužit jako tzv. termální okna. Ty odvádí přebytečné teplo prostřednictvím velkých cév uložených těsně pod kůží. Navíc srst obsahuje antibiotické a chemické látky odpuzující parazity. Tak získává zvíře charakteristický pach. Hříva se táhne podél celého krku, je dlouhá 12 cm. Dlouhý krk vznikl prodloužením krčních obratlů. Podle posledních názorů má žirafa osm krčních obratlů (většina savců sedm) a o jeden hrudní obratel méně (ne všichni s tím ale souhlasí). Obratle zabírají 45–50% páteře. Takto dlouhý krk s sebou nese mnoho dalších přizpůsobení. Žirafy musí vdechovat velké množství vzduchu, který se ale všechen nedostane do plic. Dost ho zůstane v dlouhé průdušnici a tím dochází k míchání vdechovaného a vydechovaného vzduchu. Zvíře v klidu se musí nadechnout 20krát za minutu. Srdce váží okolo 10 kg a měří 60 cm. Musí vytvářet až dvojnásobný tlak než u průměrného savce, aby se krev dostala až do mozku. V horní části krku je cévní pleteň "rete mirabile", která chrání před nadměrným tokem krve do mozku, když žirafa pije.

Jak dělá žirafa - YouTube

Zatím nehodnoceno:-( Vaše hodnocení Funkce je dostupná pouze pro přihlášené Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení. Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet. Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů. Název:.. dělá žirafa? Autor: Pecl, Karel Nakladatel: Praam Edice: Cesty EAN: 9788090300286 ISBN: 80-903002-8-6 Ilustrace: Dědek, Lubomír Popis: 1× kniha, brožovaná, 278 stran, česky Rozměry: 17 × 24 cm Rok vydání: 2002

Noční zvukový záznam by se však podle Kateřiny Pechrové pořizoval z pražského pavilonu žiraf velmi těžko, protože by tam rušila hlasitá vzduchotechnika. O neustálý rámus se navíc stará hejno vrabčáků, kterým se u žiraf líbí a obývají s nimi stejný prostor. "Máme tu kamerový systém, který je pro nás velmi důležitý, abychom věděli, co se tady v noci děje, jestli třeba nedošlo k nějakému zranění, ale zvuk žiraf jsme nikdy nenahrávali", doplnila Pechrová. Záhada žirafí řeči tedy prozatím zůstává nevyřešena. Badatelé to ale nevzdávají, naopak, vyvíjejí nesmírné úsilí, aby se jim podařilo zachytit žirafí zvuky, a aby je dokázali rozklíčovat. Aby jednou mohli prohlásit: "Ano, teď něco řekla jedna žirafa a členky její skupiny to slyší".
  1. ...jak dělá žirafa? - Karel Pecl | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
  2. Smažené batáty s bramborami a kuřecím masem | Receptarium.cz
  3. Počasí u vás - Bystřice nad Olší | In-počasí
  4. Jaky je ted tyden o
  5. Štěsti teka cz youtube
  6. Pejsek dělá „haf“, ale žirafa? Otázka nejen pro děti, ale i pro vědce | Dvojka
  7. Zázračné vyléčení z rakoviny | Doktorka.cz
  8. Co obsahuje železo v
  9. Datart amerika lednice online
  10. Jak dělá žirafa - YouTube